Edukacija i mentoriranje MSP-ova o Lean managementu

/Edukacija i mentoriranje MSP-ova o Lean managementu
Edukacija i mentoriranje MSP-ova o Lean managementu2020-07-13T08:37:28+00:00

Termini održavanja radionice: 21., 23. i 28.5.2019. početak u 14 sati

Trajanje radionice: svaki termin po 3.5 sati

Lean management je naziv za skup poslovnih metoda koje pomažu jačanju poslovne izvrsnosti, a primjenjiv je na većinu djelatnosti. Pozitivni rezultati primjene ovih postupaka vidljivi su brzo, a očituju se u smanjenju troškova, smanjenju zaliha sirovina, materijala i gotovih proizvoda,  smanjenju ozljeda na radu, optimizaciji procesa, povećanju produktivnosti, uklanjanju zastoja, povećanju sigurnosti i ergonomije radnih mjesta, povećanju kvalitete proizvoda, zadovoljstva kupaca i brže naplate potraživanja.

„Lean“ koncept poslovanja osmišljen je u Sjedinjenim Američkim Državama kao rezultat istraživanja i analiza provedenih na MIT institutu u Bostonu.  Cilj projekta bio je pronalaženje razloga za vrtoglavi uspjeh japanske automobilske industrije koja je ozbiljno ugrožavala američku. Sam pojam “Lean”znači “vitak”, ali može bit preveden i kao „ekonomičan“ i pojašnjava osnovnu postavku ovog koncepta. Riječ je o poslovnoj filozofiji usmjerenoj ka proizvodnji sa što manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, zastoja, čekanja i svega što “ne dodaje vrijednost” proizvodu ili usluzi.

U vrijeme kada su promjene na tržištu stalne, spremnost poduzeća da im se prilagodi postaje glavni “adut” u borbi za tržište. Upravo primjenom Lean koncepta poduzeće postaje fleksibilno i spremno odgovoriti na svakodnevne izazove.

Lean management na prvo mjesto stavlja kupca i vrijednost koja mu je isporučena. Uz pomoć sredstava iz EU fondova danas i vi možete saznati više o odlikama Lean Managementa, o tome kako da ih primijenite i podstaknete svoje poslovanje!