Startup inkubator2020-07-14T12:19:00+00:00

Projekt: Proširenje usluga Poduzetničkog inkubatora ZIP radi povećanja i uspješnost financiranja MSP-ova, te promicanja poduzetništva i poduzetničkih vještina

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Startup inkubator intenzivni je  četveromjesečni edukativni program namijenjen tehnološkim startupima, koncipiran kao podrška za realizaciju njihovih projekata.

U sklopu programa održavaju se tematske radionice, izvještavanja, praćenja predavanja i individualna mentoriranja na poslovne i tehnološke teme. Svaka tema podrazumijeva model od 2 dijela: prvi model  organiziran je kao predavanje i davanje zadatka timovima, dok je drugi više interaktivan i u njemu timovi predstavljaju rezultate postavljenih zadataka te dobivaju konkretan feedback na svoja rješenja.

Uz to, polaznici vježbaju i vještinu prezentiranja te aktivnog ”prodavanja” svoje ideje, ali i razmjenjuju iskustava s poduzetnicima koji dolaze kao gosti-mentori na Talks@Algebra. Na kraju programa se održava Demo Day – predstavljanje timova pred javnosti, medijima, mentorima i investitorima.

Sudionici-timovi inkubacijskog programa dobivaju cjelovitu stručnu podršku za razvoj i realizaciju poslovnih ideja. Na raspolaganju im je prostor za rad (coworking) sa svim potrebnim tehničkim preduvjetima, mreža iskusnih mentora, podrška predmetnih stručnjaka koji osiguravaju tehnička znanja, networking za povezivanje s drugim dionicima tržišnog procesa, a Algebra LAB im osigurava i medijsku pozornost. U programu se  radi na razvoju poslovnih vještina i osiguranju tehnološkog znanja iz područja digitalnih tehnologija, sve do razvoja prototipa proizvoda i kvantifikacije izvora poslovne vrijednosti.

Ciljevi programa u okupljanje startup zajednice, poticanje inovacija kod studenata i mladih, ohrabrivanje osoba sa dugogodišnjim poslovnim iskustvom da se odvaže krenuti u poduzetništvo, te brže i efikasnije razvijanje proizvoda.